Just nu!

14 11 24

Eftersom det inte finns något intresse från medlemmarnas sida att fortsätta kämpa för ett flygfält i Rättvik och att inte heller ställa upp vid kommande Is Fly-In, endast undertecknad och en till plus vänner o bekanta har på sista tiden ställt upp, har beslut fattats att, tills vidare, ställa in kommande organiserade Is Fly-In. Däremot kan det ju bli ett inofficiellt Is Fly-In där var och en beslutar att åka om väder, vind och is så möjliggör detta. Det förekommer ju emellanåt att det är perfekt is utan snö och då kan det kanske vara trevligt att träffa gamla flygbekanta.

För att få information om isförhållanden och ev övriga frågor, kontakta Christer Lindeström på tel: 070 3962576. Jag är själv bortrest under mars månad.
Tycker det är tråkigt att behöva vidtaga beslut enl ovan, men det går inte att organisera och genomföra ett arrangemang som ett Is Fly-In på 1 – 2 man. Det är dessutom ansvarslöst med hänsyn till säkerheten.

Hälsningar
Sune Westhed

14 02 17

Is information: Istjocklek ca 10 cm, som idag är helt täkt med vatten. Blir det nu kallt framöver och utan snö blir det kanonis, men som sagt var, det är tre veckor kvar...
Hälsningar
Sune

14 02 15

Om det blir bra förutsättningar föreslår jag att huvuddatum för det spontana flygmötet blir på lördagen den 8 mars.
Hälsningar
Sune

14 02 14

Detta år bli det inget Is Fly-In i vanlig bemärkelse, detta pga att det finns inget intresse från medlemmarnas sida. Det blir med andra ord inget planerat arrangemang. Tyvärr verkar det som att ”luften ännu en gång har gått ur” klubben…
Däremot kan det bli ett spontant Is-Flyg möte. Var och en tar ansvar för sig själv, landning/start, parkering, mm. Detta under förutsättning att isen är tillräcklig tjock och med max 5 cm snö. Någon bana kommer inte att plogas. Kontroll av snö/isförhållande kan jag bistå med och meddela på hemsidan.
Korv o hamburgare kommer att finnas och pilotbaren kommer att vara öppen.
Hoppas det kan bli ett trevligt flygmöte ändå. Nu är det bara att hoppas på att det inte kommer för mycket snö och att isen är ok.
Hälsningar Sune

14 02 07

Isen just nu inte bra, men som framgår av bilden är snön borta. Nu är det bara att hoppas på kyla framöver...
Jodå, allt är möjligt, under har skett tidigare. Skulle vara roligt om det blev snöfritt så fri landning kunde ske över hela viken.
Sune

14 01 28

Isen på Siljan är för dagen inte särskilt bra, omkring ca 7 – 10 cm och med lite snö på. Det är bara 4,5 veckor kvar till Fly-Innet så det gäller att det blir kallt.

Dubbla världsmästaren i avanssegelflyg kanske kommer på lördagen den 8 mars. För dagen inte helt klart. Besked kommer senare.

Hälsningar
Sune


13 03 06

Allt ser mycket bra ut. I morgon ska vi putsa bort lite drivsnö som finns på vissa ställen, samt göra uppställningsplattan större. Som vädret ser ut så förväntar vi oss en stor invasion av flygplan och publik.
Dubbelrum finns att hyra på Fyra Hästar för 675 kronor per rum.
El-uttag finns men tag med en el-sladd för säkerhets skull.
Lördag är huvud dag med bl a avansuppvisning. Hamburgare och korv finns på lördag. I Pilotbaren serveras kaffe el smörgås. På söndag är vi där men inga hamburgare el korv säljes då.
Välkomna till en trevlig dag
Sune

13 03 03

Har inspekterat stråket idag söndag och inga förändringar.
Sune

13 03 01

Har kollat stråket idag. Som framgår av bilden så är stråket mycket bra. Inget vatten trots värmen och en istjocklek på mellan 40-45 cm. Stoppar gott och väl för en AN-2. Bromsverkan mellan ca 40-60%.
Sune

13 02 25

Nu är allt klart med ruskor och allt! Bana 22 är ca 20 m bred och 830 m lång + 170 m med bredd 12 m. Totalt alltså 1000 m. Bana 04 tvärt om. Taxivägar minst 12 m breda. Nu är det bara att vänta på bra väder.
Välkomna!
Sune

13 02 22

Nu är både taxibanor och uppställningsplatta klar. Taxibana ca 10-12m och uppställningsplatta minst 25m bred. Inga plogkanter. Ingen banmarkering ännu, kanske över helgen.
Välkomna på ett besök.
Sune

13 02 21

Nu är stråket klart. Ca 900 m lång och ca 20 m bred förutom i södra delen där de sista 200 m är ca 12 m bred. De sista 200 m hade vi vissa problem att få till, bl a vatten på isen. Banmarkering med “ruskor” kommer att ske inom kort. Is tjockleken är under snön ca 36 cm men utefter stråket är den nu säkert ca 40 cm. Uppställningsplatta och taxibanor kommer också att göras inom kort. Bild kommer.
Eftersom större delen av stråket är täckt av ett tunt lager packad och frusen snö , finns viss bromsverkan ca 50%
Sune

13 02 18

Idag – måndag – har vi gjort några “repor” med snöslungan igen. Fick tyvärr avbryta eftersom en lucka öppnade sig så det kom snö åt bägge håll.

Det går nu mycket bra att landa, stråket är ca 10-11 m brett och ca 900 m långt. I södra halvan är den lite smalare. Lite snö och lite is, bromsverkan ca 50%. På onsdag ska den bli helt färdig hoppas vi.
Sune

13 02 16

I går - fredag - försökte vi med att göra ett stråk men det misslyckades. Snön var lite för fuktig så det fastnade igen i snöslungan. Efter några varv gav vi upp. Får fortsätta när det blir kallare.

Fick iallafall upp ett stråk på ca 5 m så det kanske är ok för någon Biggles-pilot...

Sune

13 02 13

Skall påbörja plogning under de närmaste dagarna.

Det har varit dåligt med information på sidan de senaste veckorna men det beror på flytt av domän.
Sune

13 02 03

Kollat is tjockleken idag, ca 33 cm
Sune

13 02 02

I morse kom det 2 cm snö på isen så nu är det “bleke”-landning som gäller.
Sune

13 02 01

Nu är det landningsbart på Siljans is. Mycket bra och fin is, har inte mätt men uppskattningsvis ca 25-30 cm tjock. Ska mäta i morgon. I norra ändan (mot holmen och isberget) är det någon som varit och kört med snöblad innan det blev tö varför det blivit kanter som inte smält ned. Förmodligen för långfärdsskridskobana, trots att vi för skridskoklubben flera gånger påpekat att inte göra bana där flygstråket skall vara. Tråkigt!
Planera sättning minst 100 m ut från holmen plus egen rekonstruktion.
Sune

13 01 08

Nu pågår förberedelser och planering inför årets Is Fly-In, som brukar vara inledningen på flygsäsongen för många piloter.

Vi hoppas på bra väder och bra is.
Sune